duminică, 23 iunie 2013

Ce echipamente ar trebui sa aiba un cabinet de medicina muncii?

Orice cabinet care ofera servicii de medicina muncii trebuie sa aiba in primul rand dotarile standard ale unui cabinet medical aprobat de ministerul sanatatii. Acestea trebuiesc sa asigure pacientilor ajutor specializat si consultatii din aproape orice ramura medicala principala.

In mod particular, dotarile unui cabinet de medicina muncii trebuie sa poata confirma faptul ca un angajat este apt de munca indiferent de domeniul in care acesta lucreaza sau in caz de accidentare sa il poata trata si indruma correct incat acesta sa se refaca. Totodata cabinetele acestea trebuie sa poata asigura si servicii de ambulanta si tot ceea ce implica aceasta pentru urgentele ce se pot ivi in urma unui accident de munca.

Toate aceste proceduri si consultatii au nevoie de aparatura speciala conforma cu standardele medicale pentru diagnosticare precum : audiometere, electrocardiograf, spirometru, colesterolmetru, visiotest, sonometru, luxmetru, glucotest, tensiometru, kit de recoltare probe biologice, etc.

In caz ca un cabinet nu asigura strictul necesar diagnosticarii si oferirii primului ajutor acesta nu va obtine aprobare de functionare  fapt ce il scoate in afara legii in cazul continuarii activitatii.