miercuri, 7 august 2013

Cum creezi un mediu de lucru sigur

Crearea unui mediu sigur de lucru ar trebui sa fie un lucru prioritar pentru majoritatea afacerilor, indiferent de domeniul de activitate sau de numarul de angajati. Masurile de prevenire a accidentelor sunt obligatorii pentru a crea un mediu sigur.
Cateva masuri sunt simplu de aplicat, altele necesita timp si o mica investitie din partea angajatorului, haideti sa vedem care sunt acestea.
Uniforma adecvata mediului de lucru. Este un aspect important pentru domenii precum constructii, amenajari interioare, curieri si alti angajati ai firmelor de transport etc.  lucratorii din constructii trebuie sa poarte casca in timpul programului de lucru, mai ales daca sunt pe santier.
Iesiri de urgenta. Ar fi de preferat sa existe cel putin doua iesi intr-o cladiri si angajatii sa fie familiarizati cu ambele, se pot face eventual simulari.
Discutii deschise. Nu te supara daca angajatii nu stiu toate regulile, dar incearca sa-I lamuresti inainte de a incepe lucrarea sau cel mai simplu, poti apela la un cabinet de protectia muncii care se va ocupa de aceasta problema.
Promoveaza igiena. Suntem siguri ca ai observat semnele care reamintesc angajatilor sa se spele pe maini inainte de a iesi, este absolut necesar pentru cel care au contact direct cu produse alimentare, angajatii din saloanele de infrumusetare etc.